zondag 8 juni 2014

Review: OPI Pure Lacquer Nail Apps


Ik ben regelmatig bij Big Bazaar te vinden. Gewoon omdat ze er af en toe super goede merken hebben voor een spotprijsje! Denk aan Sally Hansen voor €1,99 of Nicole by OPI voor €3,99. Tijdens mijn laatste bezoekje kwam ik ook weer zo'n aanbieding tegen die ik als nagellak fan niet kon laten liggen: twee pakjes OPI Pure Lacquer Nail Apps voor €5! Ik koos voor de printjes "Floral" en "Parisian". Die laatste test ik hier voor jullie uit!


De "apps" zijn gemaakt van echte nagellak en dat ruik je ook meteen als je het pakje openmaakt. Helaas kun je de apps die je over hebt daardoor ook niet meer bewaren, die drogen uit. Maar, eigenwijs als ik ben heb ik ze toch nog even bewaard in een goed afgesloten verpakking... Wie weet! 

Na wat passen en meten ging ik aan de slag. De apps zijn voor mij best goed van formaat. Ik heb alleen de apps voor mijn wijs- en middelvinger iets moeten bijknippen. Dat is best uniek, want meestal zijn mijn nagels iets te klein voor nagellak stickers. Er zitten in totaal 16 apps in het pakje, dus ook als je nagels iets groter zijn moet het vinden van de juiste maat niet moeilijk zijn!

Als je de app van het plastic haalt, voelt hij erg dun en een beetje rubberig aan. Daardoor is het wel een beetje lastig om hem mooi recht op je nagel te krijgen. Gelukkig merkte ik dat het niet erg is om hem er nog een keer af te halen als hij niet helemaal recht zit. Als de app eenmaal recht zit heeft de dunne, rubberachtige structuur wel een voordeel: doordat je de app kunt uitrekken is het gemakkelijk om hem glad te strijken en vouwtjes te voorkomen. Als je de app helemaal mooi zit, kun je het deel wat uitsteekt omvouwen en er gemakkelijk afvijlen. 

Al met al was het opbrengen van deze apps best goed te doen. Aangezien er op de verpakking staat dat base coat en top coat niet nodig zijn, heb ik die ook niet gebruikt. In totaal ben ik denk ik een half uurtje bezig geweest. Daarna kon ik gelijk weer andere dingen doen, want je hebt met deze apps geen last van droogtijd. Zoals je ziet laten ze wel wat rommel achter, dus ik zou toch niet aanraden om ze onderweg in de trein of het vliegtuig aan te brengen.

Maar nu komt de grootste test: volgens het pakje blijven de apps langer zitten dan nagellak. Ik ben hier een beetje sceptisch over, want de meest langhoudende nagellak houdt het op mijn nagels nog geen drie dagen vol.


Gelukkig kan ik melden dat deze apps het inderdaad langer volhouden dan gewone nagellak! Op de foto zie je ze na twee, drie en vier dagen. Er is wel wat slijtage te zien. Door het patroontje vallen chips haast niet op, dus dat is met dit design wel heel handig! Hoewel mijn rechter wijsvinger het dagje strand van gisteren minder goed heeft overleefd:


Ik ben wel heel blij om te melden dat de randjes, in tegenstelling tot de meeste nagelstickers, nog nergens hebben losgelaten! Over het algemeen ben ik erg tevreden met deze apps! Het printje is ook erg leuk, hoewel het op langere nagels nog beter zou staan. Toch ga ik binnenkort zeken nog even langs de Big Bazaar om nog wat andere printjes te scoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten